Després dels presos polítics, les víctimes més perjudicades han estat les seves famílies, que veuen en el trasllat cert alleujament. Així ho ha expressat Montse Bassa, germana de l’exconsellera Dolors Bassa, aquest dimarts durant la concentració de suport davant la presó de Figueres. No obstant això, ha volgut recordar en un discurs emotiu que el malson no acabarà fins el seu alliberament.

“Han entrat a Catalunya, però no són a casa”, ha lamentat Montse Bassa, que ha explicat que durant la jornada d’avui ha parlat amb les dones dels presos traslladats a Lledoners: “Ens han dit que són ells els qui han plorat”.

La germana de l’exconsellera de Treball també ha recordat com Dolors Bassa, de Torroella de Montgrí, havia recorregut moltes vegades aquesta carretera que avui ha recorregut en una furgoneta de la Guàrdia Civil sense finestres. Ha denunciat el que considera “una vergonya per qualsevol país democràtic”.

Montse Bassa ha qualificat de “debat absurd” l’acostament dels presos polítics, i ha defensat que hi ha una diferència “entre dret i justícia”. En aquesta línia, ha afegit: “Justícia és que siguin definitivament lliures”.