La nova portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha admès aquest divendres que discrepa amb les paraules de Javier Maroto, actual portaveu al Senat i exalcalde de Vitòria, quan defensava pactes amb Bildu en la seva etapa a l'Ajuntament.

La dirigent popular ha explicat, en una entrevista a la Cadena SER, que Maroto "deia el que ell considerava", però ha matisat explicant que com a mínim, "ho deia a la cara", referint-se a la socialista, María Chivite, que, segons Álvarez de Toledo, actua amb "cinisme", ja que va necessitar l'abstenció de l'esquerra abertzale per a aconseguir la Presidència de Navarra.

De totes maneres, la portaveu del PP ha titllat d'exageració que es compari la situació a Navarra amb la de Vitòria, ja que Maroto en cap cas va rebre els vots de Bildu per a ser lehendakari. "Chivite ni tan sols té la valentia i el coratge d'anar de cara i dir que és presidenta amb un partit que no condemna la violència i que el poder bé ho val", ha criticat la popular.

D'altra banda, Álvarez de Toledo s'ha definit com una persona moderada, sempre que es consideri "que la moderació i la centralitat és on està una majoria d'espanyols que defensem la llibertat". Finalment, ha tornat a deixar clar que prefereix una repetició electoral abans que "un Govern del PSOE amb Podemos, filoterroristes i presumptes delinqüents".