Responsables territorials del PDeCAT van traslladar dilluns passat a la cúpula del partit els recels davant les incompatibilitats de càrrecs que acumulen alguns membres de la comissió executiva de la formació.

Segons l’agència Efe, després de la reunió del comitè nacional de dilluns passat, els presidents de federació van mantenir un dinar amb membres de la direcció, entre els quals la coordinadora, Marta Pascal, el responsable d’organització, David Bonvehí, i els dirigents Lluís Guinó i David Saldoni.

En el marc del dinar, que acostuma a celebrar-se amb motiu de les reunions del comitè nacional, diversos dirigents territorials van expressar el malestar amb el fet que alguns membres de la direcció afectats pel règim d’incompatibilitats encara no hagin decidit com resoldran la seva situació.

Els estatuts fixen que els dirigents poden ostentar un màxim de dos càrrecs -orgànics o electes- i, en el cas dels 12 membres de la direcció executiva, només se’ls permet un càrrec si l’altre és una responsabilitat dins del govern.

Els afectats són l’alcalde de Valls i diputat, Albert Batet, l’alcaldessa de Calella i també diputada, Montse Candini, la directora general de Coordinació Interdepartamental del Govern, Elsa Artadi, i l’alcalde de Besalú i diputat, Lluís Guinó.

Cadascun dels afectats haurà de prendre ara la decisió personal de renunciar a alguns dels càrrecs que ostenta o demanar al consell nacional que, mitjançant votació, els eximeixi de complir al peu de la lletra el règim d’incompatibilitat.

La consellera de Presidència, Neus Munté, que també es veu afectada per aquesta norma, ja ha anunciat que reununciarà a l'acta de diputada.