Dirigents i sectors de Junts per Catalunya han demanat al conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que lideri "una candidatura transversal" a les eleccions primàries del partit, segons ha pogut saber RAC1.

Segons aquestes fonts, aquesta llista podria "acontentar les diferents sensibilitats de Junts per Catalunya perquè concilia el debat intern entre independència i capacitat de gestió". La candidatura tindria el suport del president a l'exili, Carles Puigdemont.

Ara bé, si finalment Puigdemont decidís que vol ser candidat a les eleccions al Parlament, que es preveuen pel proper 14 de febrer, Puigneró faria un pas al costat ja que considera que el president a l'exili és "el millor candidat".

Els terminis

A partir de dilluns i fins dimecres, començarà el procés de selecció dels presidenciables, per tant, els candidats que vulguin encapçalar la llista de JxCat hauran de concórrer a les primàries. 

Aquest diumenge JxCat aprovarà el seu reglament de primàries per escollir el candidat a les eleccions, el nom del qual es proclamarà el 29 de novembre. 

El reglament estableix que les primàries de la formació independentista se celebraran en una doble urna: la primera per escollir el cap de llista, i la segona per designar les persones que ocuparan els principals càrrecs a cada circumscripció, com els caps de llista.

Altres candidats

Fins ara, els que sí que s'havien postulat en la cursa per ser els caps de llista són la portaveu del partit al Congrés, Laura Borràs, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Algunes veus també apunten al conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, i ara apareix el nom de Jordi Puigneró.

La votació es celebrarà el 28 i el 29 de novembre. Aquest segon dia es proclamarà el presidenciable de JxCat, en el cas que Puigdemont no decideixi presentar-se.