El debat sobre si Carme Chacón hauria de tornar a ser la cap de llista del PSC a les generals ha esclatat al carrer Nicaragua. Diversos dirigents socialistes estan movent fils per tal que, almenys, es convoquin unes primàries per decidir-ho.

El primer interessat seria el fins fa 4 mesos senador del partit, Carles Martí, que no va poder revalidar el 20D, precisament per la pitjor patacada de la història del PSC en unes generals que tenia Chacón com a cara visible. Segons ha informat Efe, aquest ja hauria traslladat la seva voluntat d'enfrontar-se amb la socialista al primer secretari, Miquel Iceta.

"Hi ha inèrcia per repetir la fórmula electoral", reconeixia Iceta aquest dilluns, quan va ser preguntat pel tema, però evitant dir si donava suport a Chacón perquè no és "bo" que els líders prenguin partit i no seria "respectuós" amb el procediment que s'ha de seguir per designar els candidats de la formació. 

Chacón, talla

Carme Chacón no en vol parlar. La diputada socialista ha afirmat avui que té "tots" els seus esforços concentrats a arribar a un acord de govern que eviti eleccions, i que no "posarà ni un sol gra de sorra" a especular sobre aquesta qüestió, malgrat que les negociacions, tant a Madrid com a Barcelona, es donin per acabades. 

Tampoc fonts socialistes consultades per El Nacional han volgut pronunciar-se sobre un debat que preveuen posar dilluns sobre la taula al si de l'executiva. El debat és incòmode i ja va provocar tensions en el passat, fins al punt que des dels sectors propers a Chacón van apartar del camí a l'exprimer secretari del partit Pere Navarro

En aquest escenari, també sonen altres noms, que no són desconeguts. L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, o la número dos del secretari general del PSOE, Meritxell Batet, entre d'altres. De fet, Batet ha mostrat plena disposició. "Estaré allà on el partit em demani, on sigui més útil", ha indicat. Amb la por d'una més que probable confluència d'IU amb Podemos, potser Pedro Sánchez demani moviments perquè Catalunya no sigui el territori que sepulti el PSOE.