El portaveu de Vox en l'Assemblea Regional de Múrcia, Juan José Liarte, ha anomenat aquest diumenge "puta" i "tiparraca" a la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, per unes declaracions d'aquesta en les quals afirmava que Vox no defensa la Constitució. En concret, el dirigent de Vox ha afirmat en el seu compte oficial de Facebook que "la tiparraca aquesta és una mentidera, i els seus socis filoetarres així ho proclamen".

Liarte feia referència a un tuit del dirigent de Bildu Oskar Matute en el que recalca que la formació basca "no avala ni li agrada la Constitució", en resposta a unes paraules de la ministra en un acte de Nova Economia Forum, on Delgado apuntava que tant el PDeCAT com Bildu i ERC són partits polítics que "han acceptat la Constitució", però deia que Vox "rebutja part de la carta magna".

El polític murcià ha advertit en el seu compte de Facebook que "un inspector de policia que vaig conèixer, que bé pogués ser un personatge de Pérez Reverte, però de fet no ho és, ja m'ho va advertir fa molts anys: D'una puta només pots esperar putades".

Minuts després d'escriure tals qualificatius, Liarte s'ha reafirmat amb una altra entrada en el seu compte de Facebook en la que comentava que li estaven trucant diverses persones "protestant perquè diuen que he anomenat prostituta a una ministra. Es nota que la comprensió lectora és una habilitat que ja no es valora tant en el nostre sistema educatiu".

"Jo no he dit res a la ministra, només he dit que Bildu només pot actuar conforme a la seva naturalesa que és la de no acatar la Constitució i trair a qui l'acaten", agregava. Ha acabat aquesta entrada remarcant que el que sí que havia dit "és que la ministra estava mentint i insultant a Vox, i les declaracions dels Bildu han demostrat que jo deia la veritat".

La Fiscalia estudia el cas

La Fiscalia General de l'Estat estudia les declaracions de Juan José Liarte, per si poden ser constitutives de delicte, han confirmat a Efe fonts del Ministeri Públic. Segons han confirmat les fonts de la Fiscalia a Efe, s'està estudiant el contingut d'aquestes declaracions per determinar la seva "eventual transcendència penal".

Des de la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat a la classe política "respecte i exemplaritat" després de conèixer les declaracions del portaveu de Vox. "El masclisme i l'insult no han de tenir cabuda en la política. Els qui l'exercim tenim l'obligació de ser exemplars. Respecte i exemplaritat és el que mereix la ciutadania a qui servim i representem", ha escrit Sánchez a Twitter.

A més, ha expressat el seu suport a la ministra en funcions, afegint-se així als missatges publicats en aquesta xarxa social pel secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, i el mateix PSOE a través del seu compte oficial. Ábalos ha reclamat PP i Ciutadans que es pronunciïn sobre aquestes declaracions del polític de Vox, que, segons el parer del secretari d'Organització socialista són "intolerables".