Vox ha cessat del seu càrrec al responsable de comunicació del partit a Las Palmas, Carmelo González, després que aquest fes pública la seva decisió d'enfrontar-se al líder de la formació, Santiago Abascal, per substituir-lo al capdavant del Consell Executiu Nacional.

Carmelo González ha acceptat "esportivament" aquest dissabte el seu cessament i ha dit a Efe que manté la seva candidatura per rellevar Abascal al capdavant del partit.

González va anunciar aquest divendres el propòsit de presentar la seva candidatura en el programa "Buenas tardes", de la Televisió Canària, i "cinc minuts després" el responsable nacional de Comunicació Interna i Xarxes Socials de Vox, Isidoro Sevilla, li va comunicar la decisió de la Vicesecretaria Nacional de Comunicació.

Fonts del partit han justificat que és incompatible presentar una candidatura i, alhora, portar la premsa del partit. Segons diuen, al presentar-se a les eleccions González no podria continuar complint amb les "funcions neutrals" encomanades.

En aquest sentit, des de la direcció nacional ja es va enviar una notificació als responsables de Comunicació a les diferents províncies en la qual se'ls advertia que els equips de premsa no podien prendre part en les candidatures i, per tant, que havia de mantenir-se al marge.

La seva actuació havia de limitar-se, segons aquesta notificació, a la informació del Comitè Electoral, i si algun volia donar suport expressament a una candidatura podia demanar la baixa temporal i després reincorporar-se al seu càrrec. A més del cessament, Vox ha donat de baixa els correus electrònics corporatius de González i el seu accés a xarxes socials.

Abascal, sense competència

Carmelo González és l'únic membre de Vox que ha anunciat oficialment la seva intenció de presentar-se a les eleccions per renovar el Comitè Executiu Nacional, per al que es necessita comptar amb un mínim d'avals del 10 per cent dels militants, la qual cosa suposa alguna cosa més de 4.500 firmes.

De moment, l'actual president del partit no ha confirmat si optarà a la reelecció, encara que en la formació ningú no dubta que ho farà.

González ja va disputar sense èxit el juny de 2015 la Presidència del partit a Santiago Abascal i en les últimes eleccions autonòmiques va liderar la candidatura de Vox a les Canàries.