Un membre de Podemos ha registrat aquest dijous un nou partit polític al ministeri de l'Interior per si falla la negociació amb Sumar, però minuts després li ho han fet esborrar. Segons El Español, la inscripció l'ha feta un membre de la direcció, Carlos Gil Cuevas, que va ser assessor de Pablo Iglesias al ministeri de Drets Socials. El nou partit hauria pogut servir de plataforma per anar a les eleccions generals del 23 de juliol, amb la denominació de Juntas sí se puede. L'actual direcció de Podemos no vol seguir per aquesta via.

Tot indica que l'actual secretària general de Podemos, Ione Belarra, és partidària de pactar encara amb la plataforma de Yolanda Díaz, per l'argumentació que fa en el seu vídeo on convoca una consulta a la militància perquè avali les gestions de la direcció. "Hi ha una possibilitat de revalidar el govern de coalició. Aquesta possibilitat depèn que les forces agrupades a Sumar i Podemos es presentin en una única candidatura", ha afegit a favor del pacte. Segons sembla, l'entorn de Pablo Iglesias manté en sentit oposat una posició més distant del pacte amb Yolanda Díaz, coincidint amb el fet que aquesta veta la presència de la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

El Ministeri de l'Interior ha acceptat inicialment la inscripció del partit anomenat Juntas sí se puede, que tenia la seu oficial al mateix lloc que la té Podemos. Però arran del requeriment que ha fet aquest partit, ha quedat desestimada. Alhora haurien reservat una web. 

Tot i que tant Sumar com Podemos sabien que els terminis màxims per presentar-se com una coalició a les eleccions generals venç divendres 9 de juny a les 24 hores, fins avui dijous no han convocat aquesta consulta a la militància in extremis, que estarà oberta durant menys de 24 hores. En un vídeo en què Ione Belarra ha tret pit de les conquestes socials i feministes que al seu entendre s'han aconseguit des del govern espanyol en aquesta legislatura gràcies a la presència dels ministres d'Unidas Podemos (des de la nova llei de l'avortament a la pujada del salari mínim a la reforma laboral i també la llei d'habitatge), la secretària general ha convidat la militància a expressar la seva opinió a través d'aquesta consulta.