El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, va carregar dur ahir contra Podemos. Cosidó va assegurar que la formació de Pablo Iglesias "defensa projectes com el que ha representat ETA al nostre país".

Durant la tertúlia del programa El Cascabel de 13TV, el cap de la Policia va afirmar que el partit de Pablo Iglesias és "una amenaça per a la nostra democràcia" perquè, segons la seva visió, la doctrina política de Podemos "conté un germen de justificació de la violència", ja que "es consideren els únics representants del poble". 

"Podemos representa un projecte d'esquerra totalitària. Les conseqüències qualsevol ciutadà les pot veure amb el que està passant a Veneçuela", va recalcar. 

Tot seguit, va fer una llista d'aquestes conseqüències: "un empobriment màxim de la societat i una retallada brutal de les llibertats en un país. Amb autèntics presos polítics" que "ni tan sols els representants de Podemos al Parlament espanyol tenen la decència de demanar que siguin alliberats".

Seguint l'exemple de Catalá

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ja va insinuar vincles entre Podemos i ETA en unes controvertides declaracions a principis d'abril. El ministre va afirmar, en unes imatges emeses per La Sexta, que "Podemos és un entorn polític que té proximitat amb el moviment independentista, que té proximitat amb el moviment etarra".