Carlos Grau, director general de la fundació Mobile World Capital Barcelona, ha negat aquest diumenge que el Mobile World Congress (MWC) es pugui ressentir de la polèmica entorn la plantada que algunes autoritats han fet al rei Felip VI al sopar inaugural. "No ens afecta", ha afirmat en declaracions als mitjans durant el Mobile Lunch d'aquest migdia, assegurant que constata "complicitat" entre l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el govern espanyol per fidelitzar el congrés a la capital catalana i aconseguir que l'edició que comença demà dilluns sigui "la millor de la història". En aquest sentit, Grau ha assegurat que la ciutat i Catalunya "s'hi juguen molt" i ha destacat el "compromís ferm" de GSMA per mantenir el MWC aquí fins el 2023 com a mínim, alhora que ha desitjat que aquesta vinculació es pugui prorrogar durant més anys.

Grau considera que les previsions de més de 108.000 assistents i 470 milions d'euros d'impacte econòmic demostren que les tres administracions "treballen molt del bracet" per preservar la continuïtat del MWC a Barcelona i "posicionar la ciutat com a referent digital de la propera generació de telefonia mòbil". En aquest sentit, el director de la Mobile World Capital ha senyalat que la candidatura de Barcelona com a capital del 5G "segueix aquesta mateixa direcció".

Carlos Grau ha evitat respondre si el Mobile s'està polititzant i ha insistit a dir que Barcelona s'ha convertit en la ciutat que ha catapultat l'èxit del congrés, ja que ha estat a la capital catalana on el MWC ha més que duplicat el nombre d'assistents. "Veig l'èxit del congrés molt vinculat a Barcelona i no descarto mantenir-lo per a sempre", ha subratllat Grau, afegint que aquest creixement ha repercutit també la indústria tecnològica catalana, que s'ha situat com a cinquè hub en nombre d'start ups a nivell europeu.

Pel que fa a aquesta edició, aquest diumenge centenars d'empresaris s'han reunit al Teatre Nacional de Catalunya per celebrar la tercera edició del Mobile Lunch, una trobada on s'exposen diferents èxits digitals als responsables de diferents companyies amb l'objectiu de consolidar l'ús de les noves tecnologies per millorar la productivitat. L'acte ha servit com a preludi de l'inici oficial del MWC, on Grau ha destacat que aquest any sobresortirà l'aposta per la tecnologia 5G.