La direcció del PSC aposta perquè l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, sigui la presidenta de la Diputació de Barcelona, segons ha avançat 'El Periódico' i han confirmat a l'ACN fonts del partit. El nom de Marín té el suport del primer secretari de la formació, Miquel Iceta, i del secretari de política municipal, Jaume Collboni.

El PSC i ERC han quedat empatats amb 16 regidors a la Diputació de Barcelona i JxCat n'ha obtingut 7. Així doncs, els socialistes haurien de sumar els suports dels 5 dels comuns i dels 4 de Cs per superar la suma de 23 d'ERC i JxCat.

Núria Marín va ser reelegida alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat aquest dissabte en el ple de constitució i presa de possessió de la corporació municipal pel mandat 2019-2023. Marín va alçar la vara de l’alcaldia per tercera vegada consecutiva, i aquest cop fent valer la majoria absoluta obtinguda per la candidata del PSC en les eleccions municipals del passat 26 de maig i que havia perdut l’any 2011.

La majoria es va visibilitzar al ple amb els seus 14 regidors dels 27 electes. En ser proclamada alcaldessa, Marín va lamentar que la “greu crisi institucional” pel conflicte polític a Catalunya esquitxés la política municipal i va fer una crida a tots els grups a “mantenir la convivència i el diàleg”.