Vox va ser la gran sorpresa dels resultats de les eleccions andaluses de diumenge; entren al Parlament andalús amb 12 escons i és la primera vegada des de la restauració de la democràcia a Espanya que Andalusia queda dominada per una majoria absoluta de partits de dretes. 

Però qui són aquests 12 diputats que ha aconseguit la formació d'extrema dreta?. El Independiente assegura que es tracta de professionals molt variats que van des d'advocats del Tribunal de la Rota fins a guàrdies civils, pilots professionals i vigilants de seguretat. 

Vox ha aconseguit un diputat per Jaén, un per Granada, dos per Sevilla, dos per Cadis, un per Còrdova, un per Huelva i dos per Almeria. Aquest rotatiu explica a què es dedica (o dedicava) cada un dels diputats electes.

Per exemple: Benito Morillo (diputat per Jaén) és un agent retirat de la Guàrdia Civil i un expert en informàtica i Francisco Serrano (diputat per Sevilla) és un magistrat i fiscal en excedència. Serrano va ser condemnat pel Tribunal Suprem l'any 2011 a dos anys d'inhabilitació per un delicte de prevaricació. Per la seva banda, Francisco Ocaña (diputat per Granada) és un empresari dedicat al sector dels drons i pilot professional.