Una delegació de diputats suïssos ha viatjat aquest dimecres a Catalunya per conèixer de primera mà el procés català. Durant la visita s'han reunit amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i també amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i han pogut informar-se sobre les últimes actualitzacions del procés sobiranista.

De fet, el president del Govern els ha pogut explicar durant la trobada de la situació actual de Catalunya, del compromís de l'executiu amb el referèndum i dels passos que s'estan duent a terme.

Aquesta és la segona delegació de diputats suïssos que viatja a Catalunya per conèixer el procés, de la mà del Diplocat i la Delegació del Govern de la Generalitat a França i Suïssa. La d'aquest dimecres està formada per Viola Ahmerd i Yannick Buttet, del Partit Demòcrata-cristià; Lisa Mazzone, del Partit ecologista, i Mathias Reynard, del Partit socialista. 

A la reunió també hi han assistit la secretaria d'Afers Exteriors del Govern, Maria Badia; el delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada, i el secretari general de Diplocat, Albert Royo.

Al Parlament

La delegació de diputats també ha visitat el Parlament, on s'han reunit amb la seva presidenta. Amb Forcadell també han analitzat la situació política a Catalunya i Europa. 

Durant la visita els diputats suïssos han estat acompanyats per diputats de diversos partits com Jordi-Miquel Sendra i Magda Casamitjana (JxSí), Marina Bravo i Susana Beltrán (C's), Ferran Pedret (PSC), Lluís Rabell (CSQP) i Mireia Boya (CUP).