Una trentena de diputats llatinoamericans han emès un manifest aquest dimecres en què carreguen durament contra la sentència del procés. Els diputats, majoritàriament colombians, però també d'altres països com Xile, Argentina, Mèxic Guatemala, expressen la seva consternació pel "càstig i la presó" de l'Estat espanyol per "disciplinar l'autonomia de les autoritats catalanes".

"Per nosaltres són incomprensibles les condemnes a un president, autoritats i membres d'un parlament autonòmic per habilitar un debat democràtic, així com les pressions judicials i la criminalització a un poble majoritàriament pacífic en la protesta", asseguren en el comunicat.

A més, els diputats insten a la "rehabilitació dels drets polítics dels condemnats, el diàleg i l'empatia amb el poble català i el restabliment de la convivència ciutadana". Els parlamentaris conclouen l'escrit reivindicant el "llegat de Llatinoamèrica" que és, segons diuen, "la convicció profunda i la certesa des de la nostra realitat històrica que la riquesa més gran d'una nació consisteix en el reconeixement i l'exaltació de la seva diversitat i multiculturalitat".