Dos diputats de JxCat han volgut expressar públicament, a través de Twitter el seu suport al president, Quim Torra, després del malestar que s'ha estès tant pel Govern com entre els grups parlamentaris que fan costat a l'executiu arran de la seva intervenció al Parlament d'aquest dijous.

En la compareixença davant de l'hemicicle d'aquest matí, Torra ha anunciat la voluntat de validar la independència abans que acabi la legislatura amb una nova votació. Però ho ha fet sense comunicar aquesta decisió prèviament ni al Govern ni als diputats.

El grup de JxCat està integrat per un ventall heterogeni de sensibilitats dins de l'independentisme, des de les veus més moderades fins a opinions més contundents sobre el ritme del procés. El composen membres del PDeCAT -també al seu torn amb profundes diferències internes-, al costat de diputats independents i membres de la Crida. 

Dins de tot aquest ventall, hi ha un nucli dur que fa costat a Quim Torra. Són els diputats que durant la reunió del grup parlamentari de JxCat d'aquest matí han pres la paraula per defensar la posició del president davant els retrets que s'hi han escoltat.

Alguns d'ells han volgut fer públic el seu recolzament com Aurora Madaula que ha expressat "tot el suport" al president. O el diputat Pep Riera, que s'ha mostrat molt d'acord amb Madaula i ha insistit que, a banda d'un objectiu, Torra ha plantejat també una condició: aconseguir-ho entre tots els partits i les organitzacions. "Som-hi companys?", ha preguntat.

Entre els diputats d'aquest nucli dur de suport a Torra hi ha els membres de l'anomenada war room, que compartien despatx amb el president abans que fos investit, Laura Borràs -ara al Congrés- i Francesc de Dalmases, així com el vicepresident del Parlament, Josep Costa. No han piulat al Twitter sobre aquets tema, però Dalmases ha repiulat les publicacions de Madaula i Riera.

A les deu de la nit ha estat la diputada Gemma Geis qui s'ha sumat al suport al president amb una piulada. Però la raó no eren les crítiques per la seva intervenció del matí al Parlament, sinó l'intent del TC d'impedir el debat sobre l'autodeterminació requerint personalment els membres del Govern.