Els diputats de Junts per Catalunya i la CUP seran al Parlament a l'hora prevista inicialment per al ple d'investidura. Alguns dels diputats de JuntsxCat asseguren que fins i tot entraran a l'hemicicle per ocupar els seus escons, la qual cosa altres neguen, mentre que els quatre diputats cupaires tenen intenció de ser als seus llocs. Un dels arguments que al·legaven els diputats per acudir a l'hemicicle és que no havia estat formalment comunicats de l'ajornament. No obstant, a un quart de tres, tots han rebut la notificació formal.

Després que el president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat que quedava ajornat el ple d'investidura, els diputats de JuntsxCat s'han reunit en una de les sales del Parlament, mentre la CUP ho feia als despatxos del grup.

Finalment, el grup de JuntsxCat, després d'abordar la situació per videoconferència amb el president han decidit que els seus diputats sortiran a parlar amb els concentrats que l'ANC havia convocat a les portes del parc de la Ciutadella i que abans de les tres tornaran al Parlament per a una nova reunió.

Aleshores decidiran si entren o no a l'hemicicle. Alguns diputats es mostren clarament partidaris de protagonitzar aquest gest, mentre d'altres mostren preocupació per la imatge gràfica de divisió de l'independentisme que transmetrien.