Els plans de l’exprimer ministre Manuel Valls d’anar a per l’alcaldia de Barcelona també han tingut repercussió a l’Assemblea Nacional Francesa, on és diputat i on gairebé no se’l veu. Aquest joc a dues bandes és el que ha portat a diputats dels principals partits francesos a demanar la seva dimissió.

Les peticions de renúncia arriben fins i tot de La República en Marxa, el partit del president Emmanuel Macron al qual està adscrit Valls. “Ell sap que hauria de dimitir”, ha assegurat la diputada macronista Marie Lebec. "En vam parlar i em va dir que no hi anava per perdre”, ha afegit.

En la mateixa línia s’han pronunciat des del seu antic partit, el Partit Socialista francès. “El més correcte de cara als electors és que dimiteixi abans de presentar la seva candidatura”, ha assegurat la diputada socialista Cécile Untermaier. Per la seva part, la presidenta del grup parlamentari, Valérie Rabaut, ja va advertir diumenge passat que no era compatible el seu escó a l’Assemblea Nacional amb una campanya municipal a Barcelona.

Finalment, des del partit d’esquerra alternativa França Insubmisa, el diputat Alexis Corbière ha assegurat al seu compte de Twitter que, si és candidat a Barcelona, renunciï a les seves funcions de diputat i de regidor d’Evry i que siguin convocades eleccions legislatives en la seva circumscripció a Essonne.

Justament la rival de Valls en la segona volta ajustada de les legislatives del 2017, Farida Amrani (França Insubmisa), també li ha demanat la renúncia. Va perdre per només 200 vots. Ha estat ella qui ara ha iniciat una campanya de recollida de signatures a Change.org per la dimissió del “diputat fantasma”. Ja suma més de 15.000 adherits.

“Com jo, sou nombrosos els qui constateu l’absència de Manuel Valls a la primera circumscripció d’Essonne i als bancs de l’Assemblea Nacional”, ha assegurat Amrani al seu compte de Twitter. “No ens podem quedar més de braços plegats. Signeu la petició, Essonne no és Barcelona”.

L’absència de Valls a l’Assemblea Nacional és notable. Cada diputat francès té assignada una comissió. La de l’exprimer ministre francès s’ha reunit 31 vegades durant l’últim mig any. D’aquestes, en 29 sessions ha estat absent i només en dues ha estat present.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat