El grup de diputats del parlament finlandès que formen part de l'intergrup Amistat amb Catalunya, ha reclamat tombar el suplicatori dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí

El passat 23 de febrer, el Comitè d'Afers Jurídics de l'Eurocambra va aprovar l'aixecament de la immunitat dels eurodiputats catalans. El següent pas consisteix a portar la votació al ple del Parlament Europeu, prevista pel dilluns 8 de març. En aquest context, el grup de diputats finlandesos han compartit un comunicat fent una crida a "protegir la seva immunitat".

Així ho ha explicat un dels seus membres, Mikko Kärnä, en el seu perfil de Twitter. "El nostre Intergrup d'Amistat amb Catalunya al Parlament finlandès fa una crida per protegir la immunitat de Carles Puigdemont i altres eurodiputats catalans Toni Comín i Clara Ponsatí", ha piulat.

Tal com s'exposa en el comunicat, "els tribunals de Bèlgica i Alemanya han rebutjat reiteradament l'extradició de Puigdemont i de la resta de polítics catalans a Espanya". "Les acusacions contra ells estan mal construïdes i polititzades. Organitzar un el referèndum no és cap delicte", han assegurat. 

També es denuncia la falta de transparència per part de la Comissió d'Afers Jurídics, especialment per part del seu president, Adrià Vázquez, "és un polític espanyol del partit Ciutadans que s'oposa a la independència catalana".

A més, s'explica que l’informe de la Comissió, "que es va filtrar a la premsa espanyola abans de la seva publicació, incloïa un error en els delictes atribuïts a Clara Ponsati". Per últim, argumenten que "el ponent que va redactar l'informe proposant l'eliminació de la immunitat, l'ultraconservador búlgar Angel Dzhambazki, va participar en un acte organitzat per l'extrema dreta espanyola del partit de Vox i va ser vist en vídeo aplaudint consignes com "Puigdemont a presó".

En definitiva, des de l’Intergrup d’Amistat amb Catalunya al Parlament de Finlàndia declaren estar preocupats per la protecció dels "drets polítics i judicials de Puigdemont, Comin i Ponsatí", tal com ho han "expressat diversos diputats públicament". 

 

Imatge principal, Mikko Kärna / Roberto Lázaro