Diversos diputats del parlament finlandès han donat suport al president Quim Torra després de la seva inhabilitació dictada pel Tribunal Suprem. Els diputats, membres del partit del centre, una de les grans formacions majoritàries a Finlàndia, han condemnat la decisió i han lamentat que es pugui inhabilitar un president per penjar una pancarta.

"Inhabilitar un president escollit democràticament per una pancarta és molt desproporcionat i posa en dubte la imparcialitat de la justícia espanyola quan es tracta de líders independentistes", han lamentat en un comunicat conjunt que han compartit a les xarxes.

 El suport dels eurodiputats

Aquest mateix dimecres, una quinzena d’eurodiputats ha desplegat davant l’Eurocambra la pancarta de suport als presos polítics que el president inhabilitat Quim Torra va penjar al Palau de la Generalitat i per la qual ha estat inhabilitat. A la concentració en suport de Torra i dels presos hi havia els eurodiputats de JxCat i ERC i altres membres de la cambra com l’eurodiputat cors François Alfonsi, la irlandesa Clare Daly o l'eslovè Milan Brglez.

“Espanya és l’únic país de la UE on hi ha opositors polítics condemnats a 13 anys de presó”, ha denunciat Alfonsi, defensant que l’afer català és un problema europeu. L’eurodiputada irlandesa Clare Daly (Independents pel canvi) també s'ha sumat a les crítiques i ha denunciat que “continuï repressió contra els opositors catalans” i ha lamentat que la Comissió Europea no ho hagi inclòs en el seu informe anual sobre l’estat de dret.