El Parlament Europeu ha hagut de corregir l'informe que va aprovar aquest dimarts per aixecar la immunitat de Clara Ponsatí després de constatar que, tal com va avançar ahir ElNacional.cat, s'atribuïa a l'exconsellera d'Ensenyament un delicte de malversació que el jutge instructor Pablo Llarena no contemplava a l'euroordre que va emetre el novembre del 2019.

L'informe, elaborat per l'eurodiputat búlgar ultra Angel Dzhambazki assenyalava que el Tribunal Suprem havia demanat la suspensió de la immunitat de Ponsatí per un delicte de sedició i un de malversació de fons públics.

Sedició i no malversació

Això no obstant, l'euroordre que va emetre Llarena el novembre del 2019 no incloïa el delicte de malversació contra l'extitular d'Ensenyament, atès que el judici al Tribunal Suprem contra els líders del procés no va poder acreditar el cost de la utilització dels col·legis electorals. 

En aquell suplicatori, posterior al judici, s'acusava de sedició i malversació Toni Comín i Lluís Puig, però a Ponsatí només de sedició.

 

Errata

El Parlament ha afegit aquest matí una errata en l'informe corresponent a l'eurodiputada de Junts, on assenyala que el primer dels considerants que inclou l'informe hauria de dir que la sala segona del Tribunal Suprem espanyol ha sol·licitat la suspensió de la immunitat de Ponsatí "per un delicte de sedició, segons el que s'estableix als articles 544 i 545 del Codi Penal espanyol".

 

Aquest matí, fonts del Comitè d'Afers Jurídics de l'Eurocambra han admès que s'estava avaluant el contingut de l'informe i que, en cas de constatar errors, es faria pública l'esmena, com s'ha fet a primera hora de la tarda.

Segons aquestes fonts, el reglament del Parlament permet corregir els errors en textos aprovats i publicats, fins i tot en el cas de directives i reglaments.

En aquest cas, l'esmena que acompanya la documentació que del proper plenari s'ha afegit en l'expedient de Ponsatí amb l'informe que van aprovar dimarts els membres del comitè i on figura encara l'error del ponent.

 

A la imatge principal, Clara Ponsatí, junt amb Carles Puigdemont, ahir al Parlament, on van protagonitzar una roda de premsa conjunta / Efe