El president en funcions Carles Puigdemont viatjarà aquest dilluns a Dinamarca per participar en un debat sobre la situació política a Catalunya i l'endemà farà una visita al Parlament d'aquest país per reunir-se amb amb diversos diputats danesos. Amb motiu de la visita ja s'han sentit algunes veus de membres de la cambra danesa que han denunciat la repressió i l'actitud del govern espanyol a l'hora d'encarar el conflicte català.

Nikolaj Villumsen és un diputat socialista danès, membre de l'Aliança Roja-Verda (Enhedslisten, en danès), que s'ha manifestat a favor de la visita del president català: "Penso que és molt positiu que Carles Puigdemont vingui per poder analitzar les possibilitats de trobar una sortida democràtica i pacífica al conflicte".

A més a més, Villumsen ha qualificat "l'actitud del govern espanyol d'absolutament inacceptable" i ha instat Europa a "estar atenta a la llibertat d'expressió i als drets democràtics".

En la mateixa línia s'ha expressat Pelle Dragsted, un altre diputat també del partit socialista que ha fet una piulada denunciant la repressió que pateix Catalunya.

Dragsted ha recordat que el mes d'octubre passat va conèixer el president Puigdemont al Palau de la Generalitat i que ara té ganes de tornar a trobar-lo la setmana vinent al Parlament danès per poder discutir sobre la situació a Catalunya i Espanya. 

Segons el diputat, l'única solució per a "aquesta crisi" és "el diàleg i el compromís", "no pas la repressió".