La diputada de Junts per Catalunya Elsa Artadi ha confirmat aquest matí al Parlament que el president, Carles Puigdemont, viatjarà dilluns a Dinamarca per participar en un debat sobre la situació política a Catalunya organitzat per la Universitat de Copenhagen.

Quan Puigdemont es va traslladar a Brussel·les, el govern espanyol va emetre una euroordre per reclamar-ne la detenció, que finalment va haver de retirar davant el risc que la justícia belga acabés denegant la petició. Amb tot, la possibilitat que es tornés a activar ha evitat que el polític gironí hagi sortit de Bèlgica fins ara.

Visita amb riscos

Artadi ha admès que "sempre hi ha riscos" que el govern espanyol decideixi reactivar l'euroordre. "Però entenem que el president Puigdemont, un cop s'ha retirat l'euroordre, es pot moure per l'espai europeu i no es poden minvar els seus drets de moure's per Europa", ha assegurat la responsable de JuntsxCat, que ha recordat que l'Estat espanyol va pagar un "cost reputacional" quan va haver de retirar la petició. "Veurem com es comporta ara", ha afegit.

L’acte ha estat organitzat pel departament de Ciències Polítiques de la Universitat de Copenhagen, sota el títol Catalunya i Europa en una cruïlla per la democracia? i ha estat la mateixa universitat la qui ho ha fet públic a través de les xarxes socials.