La xifra de membres de la Comissió d'Afers Jurídics del Parlament Europeu que estudia l'aixecament de la immunitat dels eurodiputats de Junts, Carles PuigdemontToni Comín i Clara Ponsatí, i els representants espanyols amb què compta no acaba de quadrar.

Els polítics independentistes han advertit que aquesta comissió, integrada per 25 membres, compta amb 5 representants espanyols, la qual cosa representa un 20% de la comissió. Subratllen que això no quadra amb el pes d'Espanya al conjunt del Parlament, on els 59 eurodiputats espanyols representen el 8,3% dels 705 membres de la Cambra, i per tant atorga una sobrerepresentació a la veu de l'Estat espanyol en aquest debat.

En canvi, el president de la comissió, Adrián Vázquez, de Ciudadanos, ha negat aquestes dades. Ha assegurat avui durant un briefing a la Cambra, que en realitat són 26 els membres de la comissió i 4 els representants espanyols. La qual cosa deixaria la presència espanyola en un 15'3% de la comissió, que gairebé doblaria el pes d'Espanya al conjunt de la Cambra, però rebaixa considerablement el 20% que alarma els independentistes.

Entre la informació dels uns i dels altres, hi ha les dades que ofereix la web del Parlament Europeu, i que confirmen fonts de la Cambra.

Les dades del Parlament

Segons aquestes dades, la Comissió d'Afers Jurídics està integrada per 25 membres, i d'aquests 5 són espanyols: el seu president, de Ciutadans, dos representants del PSOE, Ibán García, que és a més vicepresident, i Marcos Ros; i dos representants del PP, Esteban González Pons i Javier Zarzalejos. Els perfils personals de tots ells a la web del Parlament confirma que continuen com a membres d'aquesta comissió. Per tant, segons la web del Parlament, serien 5 diputats espanyols sobre 25, la qual cosa representa un 20% de la comissió. 

 

La comissió ha començat avui els treballs del suplicatori amb la intervenció del ponent, Angel Dzhambazki, i la mesa ha citat ja els tres eurodiputats per comparèixer el 7 de desembre en una audiència per exposar els seus arguments i respondre als diputats de l'Eurocambra.

A la imatge principal l'eurodiputat de Cs Adrián Vázquez, president de la Comissió d'Afers Jurídics del Parlament