El diputat de Vox Alberto Tarradas, en l'ull de mira. L'ultradretà serà interrogat per la mesa del Parlament perquè justifiqui el seu comportament durant la reunió Pegasus a Madrid de la setmana passada. Com a membre de la comissió Catalangate de la cambra catalana, Tarradas havia de representar el seu partit a la trobada que es va celebrar el 20 de març entre diputats del comitè Pegasus de l'Eurocambra i els seus homòlegs catalans. El viatge amb tren d'anada i tornada va anar a càrrec del Parlament. Però l'ultradretà va plantar aquella reunió. Ara, la Mesa demanarà al diputat que justifiqui per què no hi va participar. Si no ho fa, se li demanarà que reemborsi els costos del viatge que va assumir la cambra catalana.

Fonts del partit han explicat que Tarradas, juntament amb l'eurodiputat ultradretà Jorge Buxadé, van assistir a una "reunió prèvia". Després van entrar a la que comptava amb membres del Parlament català i van decidir abandonar-la "per coherència", informa Europa Press. El representant de Vox a la comissió Catalangate ja havia anunciat fa setmanes que no participaria en l'òrgan d'investigació.

Dilluns de la setmana passada, i després d'abandonar aquesta trobada amb membres catalans, Tarradas i Buxadé van convocar els mitjans per explicar la seva plantada. "Hem marxat de la missió Pegasus perquè ens sembla una absoluta vergonya. És un autèntic circ que es porti aquí a escoltar els membres de la comissió del Parlament al respecte d'aquestes falses denúncies sobre punxades telefòniques a separatistes", va dir l'eurodiputat. A més, va acusar la missió de "campanya organitzada" per l'independentisme "per fer-se la víctima", i va lamentar que el govern espanyol hagués participat en la "farsa".

En roda de premsa, el partit ha negat la major, argumentant que "sí que va anar a Madrid, sí que hi va anar a treballar, sí que va anar al Congrés dels Diputats i sí que va trobar-se amb eurodiputats". Ara bé, ha reconegut que Tarradas "no va participar en el cercle separatista per carregar contra l'Estat". Sobre el possible reemborsament, s'ha deixat al diputat escollir si vol o no pagar el cost del bitllet. Només una estona abans, el portaveu dels comuns, David Cid, havia criticat l'actitud de l'ultradretà dient que ell i els seus companys "són uns jetas", i recordant que el Parlament "no és el seu xiringuito".

L'anterior polèmica, al Valle de los Caídos

Aquesta no és la primera polèmica que esquitxa Alberto Tarradas. A principis de mes, el diputat va compartir a Instagram unes fotografies preses al Valle de los Caídos, recentment rebatejat com a Valle de Cuelgamuros, i que continua sent un dels grans símbols de la dictadura franquista a l'Estat. En dues d'aquestes imatges el diputat apareix sol, mentre que en una altra hi surt acompanyat de tres amics, entre els quals hi ha Júlia Calvet, la presidenta de la polèmica associació estudiantil espanyolista S'ha Acabat, que li comenta la publicació: "Repetim aviat", una invitació que el diputat recull encantat: "Gran cap de setmana, quan vulgueu!". A més, Tarradas, que apareix fora de la basílica i amb la polèmica creu del temple, de fons, ha acompanyat les fotografies del missatge: "El patriotisme és alegria", escrit en castellà.