El portaveu adjunt de Vox al Parlament de Catalunya, Antonio Gallego Burgos, ha comprat o, si més no, ha intentat comprar entrades per a un concert de Bruce Springsteen a través d'un ordinador portàtil des del seu seient a la Cambra del Parlament. Ho ha fet mentre continuava el debat de la llei i el decret d'ús del català a l'escola, en què el seu grup s'ha mostrat radicalment en contra del pacte assolit pels partits del Govern, PSC i els comuns. L'anècdota l'ha filtrat el diari El Periódico i ElNacional.cat ha pogut constatar aquest moment a través de la retransmissió del canal Parlament on se'l veu molt concentrat i traient la llengua mentre clicava la compra de les entrades.

L'acció de Gallego s'ha vist clarament des dels seients de convidats de l'hemicicle, on s'han concentrat representants de la comunitat lingüística i dels dos principals sindicats. Gallego Burgos ha dedicat nombrosos minuts a la gestió, també utilitzant el mòbil, i fins i tot ha fet alguna consulta a un company de seient, segons assegura el diari citat. Mentrestant, els portaveus del partit en el debat han mantingut una posició bel·ligerant contra l'acord lingüístic. La fotografia hauria estat filtrada per algun membre del Parlament. Dona la coincidència que darrere seu té altres companys seus de Vox i del Partit Popular.

Dos concerts de Bruce

Precisament avui, el cantant ha confirmat un segon concert a Barcelona. Bruce Springsteen no només celebrarà un concert a Barcelona el 2023: la promotora Doctor Music ha publicat a xarxes socials que, degut a la gran demanda del públic per anar a veure Bruce Springsteen & The E Street Band a l'Estadi Olímpic de Barcelona, s'ha decidit anunciar una nova data. Serà el diumenge 30 d'abril del 2023, dos dies després de la data que ja estava prevista —el 28 d'abril del 2023— i que avui a les 10h ha iniciat la venda d'entrades. Aquest dia, doncs, se suma a l'inici de la gira europea que el cantant i la seva banda iniciaran a la capital catalana per després girar per altres ciutats d'Europa.

La capital catalana pot presumir de ser l'única en tot l'estat espanyol que acollirà concerts en directe dels mítics músics, "estant absolutament descartada l'adhesió de més ciutats", segons va explicar en un comunicat Doctor Music a principis de setmana. Les entrades per ambdos concerts ja es poden aconseguir a través de doctormusic.com i entradas.com, amb un preu que oscil·la entre els 65 i els 1125 euros. Qualsevol compra externa a aquestes dues pàgines web resultarà sospitosa de cometre frau o revenda il·legal.