El diputat britànic de l’Scottish National Party (SNP) George Kerevan ha instat el govern espanyol a resoldre “amb diàleg i no amb tribunals” el conflicte amb Catalunya. Kerevan ha fet aquestes declaracions després de ser rebut en audiència per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a qui ha expressat la seva “solidaritat”.

Kerevan és el president de l’All-Party Parliamentary Group on Catalonia i ha explicat que “pròximament” una delegació de diputats britànics visitarà Catalunya per seguir el procés català. El diputat ha dit que l’objectiu és “trobar vincles” i “crear diàleg”, que ha defensat que és la millor via per “estar units” a Europa.

El diputat ha explicat que la creació del grup de debat sobre Catalunya -format per vint-i-dos diputats de tots els grups del Parlament britànic- respon a la voluntat de “saber més” sobre el procés que viu Catalunya. Ha explicat que a banda de la visita a Catalunya també se'n podria fer una altra a Madrid. En ser preguntat sobre quan es produiria aquesta visita, ha contestat que estan en plena preparació però que seria “raonablement aviat”. 

El diputat escocès ha apuntat a les similituds entre el procés escocès i el català, ja que els dos sorgeixen de demandes populars però també les diferències, ja que ha posat en relleu que el Regne Unit va permetre el primer referèndum i més tard els escocesos van acceptar el resultat. Per això, ha assegurat que l’experiència escocesa demostra que el diàleg funciona millor que la via judicial.

Per últim, ha apuntat que un dels principals riscos és que la Unió Europea “es trenqui” i per això ha instat a treballar plegats per tal que els dos processos siguin “escoltats” i garantir aquesta unitat. Kerevan ha assistit a l’audiència amb el delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén.