El diputat de Ciutadans al Congrés per Màlaga Guilermo Díaz s'ha burlat en públic dels presidents de la Generalitat al Congrés, i del fet que Quim Torra sigui el 131. Després de titllar-ho de fake news i obviant que la majoria de presidents catalans del segle XX han passat per presó, exili, judici o han estat afusellats, Díaz s'ha desfogat carregant contra la història de Catalunya i comparant presidents catalans amb personatges de ficció.

"Recentment, com una gran fake news, hem vist com alguns celebraven l'elecció del 131 president de la Generalitat. Suposo que en aquesta llista hi deuen haver comptat Légolas o Conan, rei d'Aquilònia. Història fake. 131 presidents i no pas 10. És com si per explicar la història de presidents d'Espanya hi suméssim el capità Trueno", ha afegit.

Guillermo Díaz també ha aprofitat per atacar Òmnium, amb el mateix to catalanofòbic i amarat de nacionalisme banal espanyol. "Són intents d'intoxicar la història, tot un clàssic a Europa. Hem tingut la societat de Thule i ara tenim Òmnium Cultural. Una paròdia trista del pitjor d'Europa. Un missatge que conté, com una nina russa, una mentida dins d'una altra, preparant la sopa de bacteris necessària per a la proliferació del nacionalisme i el seu vassall menys llest, el populisme. Sempre el mateix virus i sempre la mateixa malaltia, afortunadament amb el mateix antídot. La llibertat com a fi i la realitat com a mitjà", ha deixat anar.

El diputat del PDeCAT Ferran Bel ha compartit el vídeo a la xarxa, indicant que "aquest és el nivell intel·lectual dels diputats de Cs".