El diputat de Cs, Nacho Martín Blanco, s'ha mostrat alarmat amb la voluntat del líder de JxCAT, Carles Puigdemont, que les forces independentistes han de superar el 50% dels vots per poder fer un nou embat contra l'Estat espanyol. De fet, Puigdemont ha assegurat que si la suma dels vots dels tres partits independentistes, ERC, JxCAT i CUP, supera el 50%, la seva formació sol·licitarà la intervenció de la Unió Europea (UE) per forçar un referèndum acordat

Una proposta que el Martín Blanco no veu amb bons ulls. "Els catalans hem de ser molt conscients del risc que correm si el separatisme supera el 50% dels vots en les pròximes eleccions", ha asseverat el diputat en el seu compte de Twitter.

Puigdemont Fundació Junts Pantalla ACNEls líders de JxCAT en l'inici del Congrés fundacional de la formació, que ha tingut lloc avui / ACN

"Salts que degraden la convivència"

Però la crítica de Martín Blanco ha anat més enllà i ha titllat a les formacions independentistes que governen en coalició "d'irresponsables" alhora que ha exposat que no poden seguir a l'Executiu.

"No ens podem permetre que aquests irresponsables segueixin donant salts que degraden la convivència i enfonsen l'economia", ha reblat el polític en la piulada.