El diputat alemany Andrej Hunko ha sortit en defensa aquest dimecres dels consellers a l'exili Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig assegurant que veu molt difícil l'extradició a Espanya. "Els tumults aquí no són un delicte, així que hi ha un obstacle fonamental per al lliurament", ha aclarit en un tuit el diputat del Die Linke al Bundestag i l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa amb seu a Estrasburg. D'aquesta manera, Hunko ha volgut recordar que el delicte de sedició no existeix ni a Alemanya ni a Bèlgica.

Però Hunko ha anat més enllà i ha instat el govern alemany a pronunciar-se en contra de l'extradició dels exiliats independentistes. "El Govern federal s'ha de preparar per això i determinar de forma proactiva que hi hagi un obstacle en el lliurament", ha demanat. Al seu parer, "l'Estat espanyol utilitza les euroordres per perseguir els polítics catalans exiliats".

"Fins a quin punt el govern federal té la intenció de tolerar que l'Estat espanyol utilitzi les euroordres contra diversos polítics catalans residents a l’exili a Europa per arrestar-los per “insurrecció?", ha preguntat tot recordant que "no es tracta d’un delicte penal alemany i no està cobert pel mandat de detenció europeu".

Per últim, el diputat alemany demana a l'Executiu alemany que tingui "un paper més actiu en el conflicte creixent entre el govern espanyol i la República de Catalunya i animar les parts a dialogar".