El diputat de Die Linke Andrej Hunko ha presentat una denuncia a la Policia alemanya per un presumpte espionatge espanyol al president Carles Puigdemont. Hunko va presentar fa setmanes una pregunta parlamentària al govern alemany preguntant per aquest espionatge, però la cancelleria va declinar investigar-ho i va apuntar que no tenia cap constància dels fets. Davant la negativa, Hunko ha presentat la denúncia a la Policia.

Quan Puigdemont va ser detingut a Alemanya, mitjans espanyols van informar que el president català havia estat seguit des de Finlàndia i Dinamarca pel CNI espanyol, i que van desestimar avisar les autoritats d'aquests països perquè creien que l'extradició seria més factible si la detenció es produïa a Alemanya. Hunko va preguntar fa dies als serveis jurídics del Bundestag, que van aclarir que l'espionatge en territori alemany d'un estranger és igualment delicte.

"El govern federal no vol investigar quins serveis secrets espanyols estan espiant l'ex (i potser aviat?) president català Puigdemont a Berín. Per tant, he presentat una denúncia davant la Policia de Berlín", ha indicat.