La diputada de JxCat Elena Fort va donar positiu per Covid-19 el passat dissabte 25 de juliol. Els protocols i les mesures de precaució un cop comunicada la situació de la diputada han forçat el Parlament i el seu grup a prendre mesures preventives i a anul·lar l'activitat presencial prevista per a aquesta setmana.

Segons ha pogut saber l'ACN, la Mesa del Parlament té previst formalitzar aquest dimarts que totes les comissions i reunions que estaven fixades per a aquests dies passin a ser telemàtiques. De fet, la Mesa i la Junta de Portaveus de demà ja es faran de manera virtual per evitar riscos, segons fonts de la cambra. 

Pel que fa a JxCat, fonts del grup han confirmat que immediatament després de conèixer el positiu de Fort, es va fer saber al grup parlamentari, es va comunicar a les persones que podien haver estat en contacte amb ella i es van posar en marxa els protocols establerts.

Reducció de l'activitat presencial

A més, s'ha demanat a tot el personal del grup que teletreballi en la mesura del possible. Alguns dels companys de la diputada, de fet, ja han reduït al màxim la seva activitat pública i presencial. Altres, a més, han cancel·lat directament actes, com el cas del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, que tenia previst algun acte de presentació del seu llibre i ha estat ajornat. 

El diagnòstic positiu de Fort el va donar a conèixer ella mateixa el passat dissabte a la xarxa, on en una piulada explicava que "un familiar va donar positiu" i va fer-se "la prova per precaució".

El Parlament ja havia pres mesures preventives semblants i havia celebrat reunions telemàtiques durant els mesos més durs de la crisi del coronavirus o amb altres casos de positius per Covid-19 de diputats d'altres partits.