La diputada d'En Comú Podem Marta Sibina, que dimecres passat, en contra del criteri del seu grup, va donar suport a les esmenes de totalitat als Pressupostos per a 2019 ha anunciat que deixarà la política el proper 5 de març, quan es dissolgui el Congrés. Així ho ha avançat en un fil de Twitter, després que el president del Govern hagi comunicat que les eleccions generals seran el 28 d'abril.

"El 5 de març deixo de ser diputada. Aquí finalitza la meva 'carrera política'", ha posat en un tuit on assegura que ha exercit la seva tasca parlamentària el millor que ha sabut i pogut i que hauran de ser els 53.054 gironins que la van votar el 2016 els que valorin la seva feina.

Feia setmanes que Sibina criticava la decisió del Govern socialista de no permetre que els vaixells 'Aita Mari' i 'Open Arms' tornessin a realitzar tasques humanitàries de rescat de migrants a la Mediterrània i ja va complir la seva 'amenaça' de no donar suport a l'Executiu en les votacions que van tenir lloc el passat dia 22 de gener en el Ple del Congrés, on va rebutjar tots els decrets llei que estaven en lliça.

Dimecres passat va tornar a desatendre les instruccions del seu grup votant a favor de les esmenes de totalitat als Pressupostos de PP, Ciutadans, ERC, PDeCAT, Foro Asturias i Coalició Canària. Sibina critica que Unidos Podemos hagi presentat el seu pacte pressupostari amb el Govern com "un triomf espectacular". "Qui ha decidit que el màxim a què podem aspirar és a unes quantes concessions del PSOE? Què vam dir que faríem i què és el que hem fet?", s'ha lamentat.

Sibina també ha deixat constància de la seva opinió sobre la decisió del Govern de donar donaran 15 dies a la família del dictador Francisco Franco per buscar una ubicació alternativa al Valle de los Caídos. "Postureig extrem. Amb una mà exhuma Franco i amb l'altra deixa que s'enfonsin centenars de persones a les aigües de la Mediterrània", ha censurat.