La diputada alemanya Zaklin Nastic (Die Linke) ha reclamat al president espanyol, Pedro Sánchez, que viatgi a Bèlgica i es reuneixi allà amb el president Carles Puigdemont.

"Com que Puigdemont no pot tornar a Espanya sense ser detingut (l'ordre de detenció espanyola segueix vigent), és imperatiu que el president del govern espanyol s'entrevisti amb Puigdemont i es reuneixi amb ell a Brussel·les. Només així es pot pensar en una solució a aquest conflicte. No funcionarà aplicant la llei i amb procediments judicials", ha indicat en una anàlisi al seu perfil de Facebook.

Segons la diputada, amb aquesta entrevista es podrien evitar "nous enfrontaments violents a Catalunya" [com els que es van produir l'1-O]. "És difícil pronosticar quina pot ser la solució entre l'Estat espanyol, que insisteix en la seva integritat territorial, i Catalunya, que reivindica el dret dels pobles a l'autodeterminació", admet. Però afegeix que obrir negociacions amb voluntat constructiva "no pot ser en cap cas un error".

Nastic va ser una de les parlamentàries que va visitar Puigdemont a la presó de Neumünster.