La diputada alemanya del partit Die Linke Zaklin Nastic ha visitat el president Carles Puigdemont a la presó de Neumünster aquest matí amb el també diputat del partit Diether Dehm. En un comunicat publicat al seu blog personal, Nastic ha reclamat al govern alemany que alliberi el president i ha recordat el precedent històric de la detenció del president Lluís Companys a la França ocupada per part de la Gestapo (tot i que en realitat va ser la Wehrmacht amb la col·laboració de la Gestapo).

"L'últim representant català abans de la dictadura va ser Lluís Companys, que va ser detingut per la Gestapo l'octubre de 1940, extradit a l'Espanya franquista i assassinat de forma immediata", ha indicat.

La diputada afirma que ha trobat el president català "de cap manera descoratjat" però sí preocupat per la seva possible extradició davant les "tortures", segons la diputada, que tenen lloc a les presons espanyoles segons algunes denúncies d'Amnistia Internacional. A més, Puigdemont ha negat que sigui un "criminal" i s'ha definit com un defensor "dels drets humans i democràtics fonamentals" i un "pres polític".

Segons Nastic, ha transmès a Puigdemont la seva "solidaritat" i desig d'un "alliberament immediat". Per això, la diputada ha reclamat el govern alemany d'Angela Merkel que no es posi del costat del "règim autocràtic de Rajoy".