La diputada del Bundestag Zaklin Nastic (die Linke) s'ha mostrat indignada amb la nova onada repressiva a Catalunya, per la imputació de 30 alts càrrecs del Govern i dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio, pel referèndum de l'1-O.

"Cada cop més catalans estan amenaçats amb càstigs draconians a Espanya. És un exemple més per intentar escanyar encara més el moviment de Carles Puigdemont a través de la Justícia. Però això no tindrà èxit!", ha indicat.

Nastic ha enllaçat un article del diari suís Neue Zürcher, de Zuric, que explica el procediment contra 30 representants del sottogoverno català. 

"Molts altres membres del moviment independentista català han estat ara enviats a la banqueta dels acusats a Espanya, a causa del referèndum il·legal sobre la independència a la tardor del 2017. El jutge d'instrucció de Barcelona ha decidit obrir un procediment contra un total de 30 polítics i funcionaris després de més d'un any d'investigacions. En relació amb la votació, se'ls acusa de malversació de fons, incompliment d'obligacions oficials i desobediència. Encara no s'ha fixat una data per a l'inici del judici", ha indicat el diari.