La diputada d'En Comú Podem Aina Vidal ha explicat per què aquest diumenge no ha pogut assistir al Congrés. Els motius pels que no ha pogut votar en primera ronda a favor de la investidura del socialista Pedro Sánchez és perquè té càncer. Ella mateixa ho ha argumentat: "No m'imaginava fer públic quelcom tan personal, però l'ajustada votació de la investidura ha aixecat tot tipus de nervis i us ho vull explicar". I ha afegit: "Tinc càncer. Un de raro, estès i agressiu".

En l'escrit també agraeix la sanitat pública pels dos mesos que porta lluitant contra aquesta malaltia i el respecte que li han demostrat els periodistes que coneixien la seva situació.

Malgrat que argumenta desconèixer quan podrà tornar a l'activitat política i la vida pública, sí assegura que el 7 de gener, corresponent a la segona ronda per investir Sánchez, hi serà: "El 7 no fallaré. Per res del món em perdria una investidura que serà molt més que una votació". I subratlla que se sent "forta" i l'únic desig que té és "guanyar-lo".

La seva publicació ha rebut les mostres de suport de polítics destacats de diferents partits. Des de la seva companya, l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, com també la regidora de Junts per Catalunya a Barcelona Neus Munté, l'eurodiputat de Ciutadans José Ramón Bauzá o el diputat del PSC al Congrés Marc Lamuà, entre d'altres.