El PSC i ERC empaten a la Diputació de Barcelona i Junts  deixa de ser la força majoritària. Ambdues formacions, amb 16 diputats, superen en representació a Junts, que fins ara era la força majoritària amb 14 diputats i ostentava la presidència, i que ara té reduïda a la meitat la seva representació.

El 51 diputats del ple de la Diputació se’ls reparteixen el PSC i ERC, amb 16 representants cada formació, 7 per Junts, 5 per En Comú Guanyem, 4 per a Ciutadans, 2 pel PP i 1 per Tot per Terrassa (TxT). Queden fora de l’ens provincial la CUP, que en l’anterior legislatura tenia tres diputats.

Diùtació BCN

L’elecció dels diputats es fa per partits judicials de forma proporcional al nombre de residents. A Barcelona hi ha 14 partits judicials.  Amb pràcticament el 100% dels vots escrutats de les eleccions del 26-M, la distribució per partits judicials és la següent: al partit judicial de Barcelona, PSC, ERC i ECG obtenen 4 diputats; mentre que Junts, PP i C’s en sumen 2; al de l’Hospitalet de Llobregat el PSC suma 3 diputats ECG, C’s i ERC 1; al partit judicial de Sabadell, el PSC obté 2 diputats, ERC i C’s 1; al de Terrassa, els quatre diputats se’ls reparteixen el PSC, Junts, ERC i TxT, mentre que a Granollers i Sant Feliu de Llobregat tindran 2 diputats del PSC i 1 d’ERC.

Pel que fa al partit judicial de Mataró, ERC obté 2 diputats i el PSC 1; a Manresa, a Arenys de Mar i a Vic es reparteixen els diputats Junts i ERC; a Berga el diputat és per ERC, el d’Igualada també, mentre que el de Vilafranca del Penedès és per Junts i el de Vilanova i la Geltrú pel PSC.

La previsió és que la Diputació de Barcelona es constitueixi el juliol, un cop celebrat els plens de constitció dels ajuntament, el 15 de juny.