El Diplocat ha anunciat que es reactivarà després que el 27 d'octubre del 2017 el govern espanyol va anunciar que l'extingia en el marc de l'aplicació del 155, que va ser efectiva fa gairebé un any, el 13 d'abril del 2018.

En un comunicat publicat aquest divendres, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya ha anunciat que farà una campanya per internacionalitzar Sant Jordi que inclourà la visita d'onze periodistes convidats a viure la diada.

D'altra banda, el 3 de maig el Diplocat farà un seminari internacional sobre el paper de la diplomàcia pública en l'era digital a Barcelona. La secretària general de l'ens, Laura Foraster, afirma que en aquesta nova fase el Diplocat continuarà sent "plural, transversal i al servei de la internacionalització".

Segons l'organisme, les visites de periodistes internacionals ja tenien lloc abans del 155, i aquest any professionals d'Alemanya, Itàlia, Grècia, Eslovènia, el Regne Unit, Estònia i Letònia formaran part del programa.

A més, el web booksandroses.com, fruit d'una col·laboració entre el Diplocat i l'Agència Catalana de Turisme, ofereix informació de la festa de Sant Jordi en anglès i fa difusió d’activitats relacionades arreu del món.