El Diplocat, l'organisme de diplomàcia de Catalunya, ha anunciat en un tuit en anglès que "en breu" es reactivarrà. "Estem en reactivació. Aviat reprenem les nostres activitats", ha indicat.

El Diplocat va ser dissolt amb l'aplicació de l'article 155, per part del govern de Mariano Rajoy, acusat de difondre el projecte d'una República catalana. Es va nomenar un òrgan liquidador, i l'organisme -que és de participació público-privada- va ser desactivat peça per peça.

 Això ha fet que la restitució del Diplocat fos més laboriosa que la dels departaments del Govern. Una de les primeres decisions que va prendre el govern de Quim Torra va ser dissoldre l'organisme liquidador, per revertir les seves decisions. Al mes de desembre el Govern va designar Laura Foraster nova secretària general del Diplocat.

Al Diplocat hi són presents institucions públiques catalanes, patronals, sindicats, entitats financeres, entitats esportives i també universitats i centres acadèmics.

Quan el govern espanyol va dissoldre el Diplocat, la llavors vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría se'n va vantar en unes declaracions que es van fer virals.