Dos alts càrrecs més del Govern del primer ministre britànic, Boris Johnson, han presentat aquest dijous la seva dimissió, fet que eleva a quatre el nombre de persones del seu cercle que han renunciat al càrrec en un dia, segons ha expressat un portaveu governamental. Així doncs, des del govern britànic han assenyalat que els càrrecs que queden vacants són el cap de personal, Dan Rosenfield, i el secretari privat de Johnson, el funcionari Martin Reynolds. "Ambdós han presentat la seva dimissió i el primer ministre les ha acceptat", assenyalen. No obstant això, continuaran executant la seva funció fins que no es trobin substituts.

Segons informacions difoses les últimes setmanes, Rosenfield i Reynolds estaven implicats en l'organització de festes organitzades a Downing Street en plena pandèmia. Concretament, dotze de les festes organitzades estan sent investigades per la Policia. Suposadament, Reynolds va  convidar un centenar de persones a una festa el 20 de maig de 2020, instant a portar alcohol per "aprofitar el bon temps". Sobre aquesta festa, Johnson ha admès que va assistir-hi, tot i que ha assegurat que es pensava que era “de feina”. La marxa d'aquests dos col·laboradors del líder conservador se suma a dues dimissions més anunciades aquest dijous.

Jack Doyle, el director de Comunicació del Govern, també ha abandonat el seu càrrec, després que ho fes l'assessora Munira Mirza. La notícia de la marxa de Doyle la va avançar el diari The Daily Mail, on ell anteriorment treballava. El rotatiu va apuntar que la renúncia de Doyle no està relacionada amb l'abandonament de Mirza, molt més colpidor i políticament rellevant per al primer ministre. L'assessora del primer ministre britànic, Munira Mirza, era considerada com una de les persones més properes a Johnson, que segueix assetjat perquè dimiteixi per l'oposició i dins del partit.

Munira Mirza, que ha estat al costat de Boris Johnson des que aquest era alcalde de Londres, va dimitir arran d'unes acusacions infundades que Johnson va fer al cap de l'oposició, Keir Starmer, sobre la seva suposada inacció, quan era director de la Fiscalia, en un sonat cas d'abusos sexuals protagonitzat pel presentador Jimmy Savile, ja mort. Mirza va considerar que les crítiques de Johnson a Keir Starmer durant una sessió al Parlament dilluns passat van ser "injurioses". A la seva carta de dimissió, Mirza admet que "Johnson es va equivocar en insinuar que Keir Starmer va ser personalment responsable de permetre a Jimmy Savile escapar de la justícia" i lamenta que no es retractés i demanés perdó com ella li havia aconsellat.