Arran de les darreres informacions sobre la investigació del cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat, el primer secretari de la Federació del PSC de l’Hospitalet i segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Cristian Alcázar, ha dimitit. Alcázar ha deixat l'acta de regidor de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i, per tant, renúncia també a les competències que tenia com a segon tinent d’alcalde d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat. De la mateixa manera, ha renunciat al càrrec de primer secretari de la Federació del PSC de l’Hospitalet de Llobregat, tal i com assegura el partit en un comunicat. "Alcázar ha pres aquesta decisió personal per concentrar-se en la seva defensa, reitera la seva innocència i insisteix en la seva determinació per seguir col·laborant amb la justícia per esclarir els fets que s’investiguen. Amb tot, considera que ha de fer aquest pas per esvair qualsevol dubte sobre la seva gestió al Consell Esportiu i al Consistori i en favor del seu partit, el PSC", indica l'escrit. 

S'enfronta a 4 anys i mig de presó

La fiscalia ha demanat condemnar a quatre anys i mig de presó a Alcázar i a l'exregidor del PSC Cristóbal Plaza per l'acomiadament suposadament simulat del segon com a directriu del Consell Esportiu de l'Hospitalet. L'escrit d'acusació del fiscal atribueix a ambdós una presumpta estafa en l'acomiadament i un presumpte delicte contra la Seguretat Social. Aquest acomiadament conforma una peça separada de la causa de presumpta corrupció del Consell Esportiu, i l'Ajuntament, personat com a acusació en la causa, no ha presentat acusació per a aquesta peça. El fiscal sosté que Alcázar i Plaza es van posar d'acord per fingir l'acomiadament per tal que Plaza aconseguís un benefici econòmic, per al que el desembre de 2016 Alcázar li va enviar una carta d'acomiadament argumentant-ho amb la baixada d'ingressos del Consell. Dos setmanes després van firmar l'acord d'acomiadament, en que es pactava una indemnització de 47.147,62 euros per a Plaza, i el fiscal afirma que tant l'acord d'acomiadament com el pagament de la indemnització es van fer a esquenes de l'ajuntament i del Consell Esportiu "amb la intenció de mantenir una situació de normalitat".

L'acusació pública assegura que "la realitat era radicalment oposada" al que van documentar els acusats i assegura que no hi havia causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció que justifiquessin l'acomiadament, perquè la situació econòmica del Consell no era negativa si no que tenia una previsió positiva per a l'any següent i comptava amb l'augment anual en les subvencions municipals.