Ylènia Morros, regidora de la CUP a l'Ajuntament de Navarcles (Bages), ha presentat la dimissió a l'equip de govern aquesta tarda, després que ahir va interrompre un monòleg per demanar a l'humorista Albert Boira que no es fes broma de les "agressions als col·lectius minoritaris per les quals treballem cada dia per visibilitzar i aturar", referint-se a uns acudits sobre la pansexualitat.

Tal com mostren les imatges enregistrades pel públic i penjades a la xarxa, els assistents van reaccionar negativament a la interrupció de Morros, a qui van xiular i esbroncar. De fet, el batlle de Navarcles, Josep Maria Feliu, va dirigir-se al públic un cop acabat l'espectacle per explicar que l'acció de Morros no reflecteix la posició de l'Ajuntament. Després d'aquesta escena, la cupaire ha dimitit "decebuda i trista" del seu càrrec, al·legant que viu "un menyspreu personal i polític" per part del seu propi equip de govern. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by pere sala (@peresala1969)

Monòleg

Segons informa Regió 7, la regidora hauria interromput l'humorista després de fer broma sobre la pansexualitat. En resposta a la seva queixa, Boira va manifestar que estava sent censurat i va preguntar al públic si algú s'havia sentit ofès. I així, enmig de l'actuació, Morros va demanar el micròfon i va dirigir-se al públic per justificar-se. Tal com es veu en els vídeos enregistrats, els assistents no van veure amb bons ulls la interrupció de la regidora, i s'hi van girar en contra amb crits i xiulades. 

"La gota que fa vessar el vas"

En la carta de dimissió, Morros ha reconegut que l'escena d'ahir "ha sigut la gota que ha fet vessar un vas que ja estava ple fa molts mesos", però ha matisat que la decisió ja l'havia pres des de feia setmanes. Així i tot, l'exregidora no s'ha referit directament a l'incident del monòleg. Només reconeix que "ahir va petar tot". 

ylenia morros carta dimissio regidora cup

"Atac constant"

Malgrat que no assenyala ningú, la cupaire justifica la dimissió pel cansament que diu que pateix. Segons el seu testimoni, l'equip de govern de Navarcles mai no ha confiat en ella, i denuncia una "falta d'empatia i atac constant" per part dels seus companys. A més, acusa l'Ajuntament, "un govern anomenat d'esquerres", de no anar més enllà amb les seves accions, i limitar-se a "intentar quedar bé i posar pegats". 

Entre altres reaccions a les xarxes, destaca la del president de les joventuts de Junts i activista LGTB, Anthony Sànchez, que reivindica el sentit de l'humor. "Tot el meu suport a l'humorista Albert Boira per normalitzar la realitat LGTBI des del seu àmbit. Creant tabús mai no aconseguirem igualtat ni normalitat", ha dit. 

TUIT anthony sanchez monoleg cup

Foto principal: L'exregidora de la CUP Ylènia Morros / CUP Navarcles via Twitter