La presidenta de la delegació de la Catalunya Nord del Consell per la República Catalana, Júlia Taurinyà, ha anunciat que dimiteix del càrrec aquest dimarts a primera hora. Taurinyà ha al·legat motius ideològics, relacionals, professionals i de salut que l'han duta a prendre la decisió. 

El 14 de novembre, fa quatre mesos, la mateixa Taurinyà va inaugurar la delegació nord-catalana del Consell de la República després d'haver signat un protocol de col·laboració amb la plataforma independentista que presideix Carles Puigdemont. En declaracions als mitjans, Taurinyà va assegurar que a la Catalunya del Nord volen ser "actors de la futura República" catalana. "La solidaritat amb els presos i exiliats ha pujat i el suport des de molts àmbits és molt fort", va remarcar.

Des del Consell per la República reconeixen que és "una sorpresa" i li desitgen que "es recuperi aviat". Està previst que dimecres al vespre la delegació de l'organització a la Catalunya del Nord esculli un nou president i, fins llavors, Joan-Lluís Lluís assumirà interinament la presidència. 

Les últimes setmanes, Taurinyà ha liderat l'organització de l’acte que el Consell per la República farà a Perpinyà el dissabte 29 de febrer, amb la participació de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. També està previst que hi assisteixin representants de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural així com l'expresident Artur Mas. 

En concret, ja hi ha una previsió d’assistència d’almenys 50.000 persones a l'exterior del Parc de les Exposicions de Perpinyà, un fet que va portar els organitzadors a desestimar la possibilitat de fer-lo en un temple de catalanitat al Rosselló com l’estadi Aime Giral, lloc de joc habitual de l’equip de rugbi de la USAP per limitacions d’aforament.

La delegació ha demanat aquest cap de setmana voluntaris a la Catalunya Nord per a dur a terme l'acte. L'organització assegurava llavors que es tractarà d'"un acte transversal i apartidista, un acte pel respecte a la democràcia i un acte per la República Catalana". 

De fet, la tasca de Taurinyà ha estat intensa els últims dies. A la capital del Rosselló s'hi han fet múltiples reunions organitzatives per a la benvinguda dels exiliats en l'acte més gran que s'ha organitzat mai a la Catalunya Nord. 

L'acte ha rebut el nom de La República al centre (del món), en un gest de complicitat amb la famosa sentència de Salvador Dalí que situava l'estació de tren de Perpinyà com el centre del món.