Continuen els canvis en l'estructura de la Generalitat. El secretari general de Cultura, Xavier Gibert, ha dimitit aquest dimarts i Maria Dolors Portús li ha pres el relleu. El número dos del departament només feia quinze dies que ocupava el càrrec. 

Gibert va assumir la secretaria general de Cultura una setmana després del nomenament de Lluís Puig com a conseller, en la primera fase de la remodelació del Govern de Puigdemont. Va arribar a la Generalitat el 2010, amb el primer govern d'Artur Mas, i des de llavors ha ocupat diverses posicions a l'Administració catalana. Abans de ser secretari general de Cultura, entre el 2012 i el 2016, va ser secretari general d'Empresa.

El relleu

Maria Dolors Portús ha estat nomenada nova secretària general del Departament de Cultura en substitució de Xavier Gibert. Nascuda a Torelló el 1951, Portús és llicenciada en Geografia i Història (Història medieval) per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona.

La nova secretària general ha estat gerent de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona (2014-2016). Anteriorment, també va ser cap de Biblioteques de la Diputació de Girona (1980-1992) i va treballar a la Biblioteca de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona (Universitat de Barcelona) i a la Biblioteca de l’Escola Santa Teresa de Jesús de Barcelona.