Crisi a l'executiu madrileny només començar el desconfinament. La directora general de Salut Pública, Yolanda Fuentes, ha dimitit aquest dijous del seu càrrec, just l'endemà que la Comunitat de Madrid decidís sol·licitar entrar en la Fase 1 de desescalada.

Fuentes, nomenada per a aquest càrrec el 24 de setembre, ha desenvolupat la seva activitat professional en el Servei Madrileny de Salut en l'àmbit hospitalari, als hospitals 12 de Octubre, Infanta Cristina, Carlos III, Clínic San Carlos i La Paz.

A més, va ser el càrrec de la Conselleria de Sanitat que va emetre les primeres resolucions de cessament d'activitat en centres de majors i activitat docent presencial.

Ayuso tapa el forat amb l'exdirector d'Ifema

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha sortit del pas amb un nomenament exprés del doctor Antonio Zapatero com a viceconseller de Salut Pública i Pla COVID-19 de el govern autonòmic.  Zapatero va ocupar el càrrec de director mèdic de l'hospital temporal d'Ifema a Madrid, centre que va rebre nombroses crítiques per caos i descontrol.

Així doncs, pocs dies després del tancament d'Ifema, el doctor haurà d'agafar el pes de gran part de l'estratègia de sortida de la Comunitat de Madrid, la desescalada a la regió i la realització d'estudis epidemiològics. A més d'encarregar-se de la Direcció General de Salut Púbica i la coordinació sociosanitària a la regió. 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món