Darrer dia de l'hospital de campanya instal·lat a la Fira Ifema de Madrid. Però abans, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha volgut assegurar-se la foto final del comiat amb una multitudinària convocatòria pública des de les instal·lacions.

Per això ahir va enviar una carta a tots els diputats de la Comunitat convidant-los a unir-se aquest 1 de maig a partir de les 11h a Ifema. La diputada de Más Madrid, Tania Sánchez, ha piulat l'escrit que va rebre de la presidenta popular a la que s'ha sumat la denúncia d'altres polítics.

La imatge final ha estat la d'Ayuso i els líders polítics trencant amb les distàncies mínimes de seguretat, barrejant-se amb els sanitaris i els darrers pacients i incentivant una concentració que també ha coincidit amb la reivindicació de tot el personal que ha treballat durant aquests dies sense parar.

Moments previs, Ayuso ha declarat que "és el moment de no relaxar-nos i d'anar-se preparant per si hi ha un repunt i demanar a les persones que segueixin les instruccions d'autoprotecció". 

Tot seguit, les imatges contrastaven amb el seu discurs. Ayuso s'ha fet selfies amb una part dels sanitaris que s'apropaven amb el mòbil i davant d'aquells que li reclamaven més ajudes i li cridaven "volem els tests" o "sanitat pública", ella s'ha sumat a l'aplaudiment sense fer-se partícep de qualsevol mena de responsabilitat política. 

Després de l'acte, la presidenta madrilenya ha marxat sense fer cap declaració o esmena a les imatges que s'han vist. Només el director de l'hospital Ifema, Antonio Zapatero, ha admès l'error en declaracions a La Sexta: "Potser no hem donat exemple".

Zapatero ha reconegut que s'han produït aglomeracions fruit de l'eufòria per tancar. Un tancament que deixa més de 1.000 professionals sanitaris al carrer després d'atendre prop de 5.000 persones contagiades pel coronavirus. El govern madrileny els ha agraït la feina amb un vídeo de 58 segons.