El Govern de la Comunitat de Madrid demanarà a l'Executiu central entrar en la fase 1 de la desescalada el dia 11 de maig, segons han avançat a Europa Press fonts de l'Executiu regional.

El debat sobre si la regió havia de passar o no a la següent fase va començar aquest dimecres al matí, en la reunió que mantenen setmanalment els membres del Consell de Govern, i va continuar a la tarda en una nova trobada telemàtica, que ha acabat cap a les 18.45 hores.

Feia dos dies que el vicepresident de la Comunitat, Ignacio Aguado, afirmava que la regió "està preparada" per passar de fase i, de fet, havia assegurat que veuria "incomprensible" que el govern de Pedro Sánchez no els deixés.

"No podem esperar més temps per obrir i per recuperar la normalitat", ha reiterat aquest matí en una videoconferència amb periodistes.

Per la seva part, la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, havia deixat anar, en una entrevista a la ràdio, que per poder passar de fase haurien de reduir els llits UCI, una cosa que creia que podien aconseguir "en aquests dies".

Malgrat aquestes paraules, la dirigent havia mostrat la seva predisposició a acabar "amb tanta fase i regulació i anar directament a veure quines persones són les que estan realment en perill", perquè siguin aquestes les que estiguin "cuidades a l'extrem".