El parlamentari andalús de Ciutadans (Cs) per la circumscripció d'Almeria, Andrés Samper, ha presentat la seva dimissió i la seva renúncia a l'acta per oferir les places del seu cotxe a través de la plataforma BlaBlaCar per aprofitar els seus desplaçaments fins al Parlament, malgrat que cobra dietes de la Cambra autonòmica per aquest concepte, per la qual cosa ha anunciat que tornarà les corresponents el present mes.

"He decidit presentar la meva dimissió i la meva renúncia a l'acta. Soc conscient de l'error comès i assumeixo la meva responsabilitat per no danyar un projecte net com és el de Ciutadans. Reitero les meves disculpes a tots els andalusos", ha assenyalat Samper al seu compte de Twitter, en un missatge recollit per Europa Press.

El parlamentari oferia les places del seu cotxe per realitzar el trajecte Sevilla-Almeria, província aquesta última per la qual és parlamentari.

El pròxim viatge que oferia el diputat estava programat per a aquest dijous, amb sortida a les 19:00 hores de la capital sevillana i arribada a les 23,40 hores a la d'Almeria, i suposaria un cost per ocupant de 24,50 euros. L'anunci ja ha estat eliminat de la referida plataforma social.

Samper havia indicat que entre els dies 16 i 23 d'octubre ha realitzat un total de quatre viatges a través de 'BlaBlaCar' i que després de conèixer-se l'ús que ha fet d'aquesta plataforma havia comunicat l'ocorregut a la direcció del grup parlamentari de Cs i la seva decisió de presentar aquest dijous als serveis de la Cambra una sol·licitud a fi de tornar les dietes corresponents al mes d'octubre.

"Reconec públicament el meu error, demano disculpes a qui hagi pogut ofendre i em penedeixo profundament d'aquest comportament impropi de la meva condició de diputat", deixava escrit Andrés Samper a la referida xarxa social.

Segons consta en el règim econòmic dels diputats de la Cambra autonòmica del 2019, per despeses de viatges i desplaçaments, els parlamentaris que afrontin una distància entre la seva residència habitual i la seu de la Cambra de més de 300 quilòmetres, com seria el cas de Samper, cobren 410 euros al mes.