Una darrere l'altra, així se succeeixen les dimissions i les baixes al PDeCAT. Els últims en plegar han estat els membres de la direcció del partit a Barcelona comarques, que ho ha anunciat aquest mateix divendres a través d'un comunicat.

El comunicat, firmat pel president de la sectorial, Xavier Badia, el vicepresident, Jordi Monrós, i cinc membres de la junta, Lola Mata, Montserrat Caupena, Lídia Morera, Ramon Figuerola i Lluís Ridao, exposa totes les raons que els han portat a dimitir i on són molt crítics amb la direcció de David Bonvehí.

En primer lloc critiquen que el mandat de la militància del partit era trobar un encaix amb JxCat i que, per tant, la direcció ha faltat a la seva paraula. En aquesta línia, lamenten que Bonvehí i la seva junta desestimessin la proposta d'encaix que van fer els exconsellers i presos polítics Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Lluís Puig i que, a més, ho fessin sense consultar a la militància.

Per acabar, asseguren que és una decisió que no haurien volgut prendre mai, però que la direcció del PDeCAT els ha empès a prendre-la i han agraït l'esforç i el compromís als seus companys de vegueria.