Miguel Ángel Berzal, membre del Consell General de Ciutadans i excandidat del partit a Pozuelo de Alarcón (Madrid), ha presentat una carta de renúncia de tots els seus càrrecs al partit. Berzal, en una carta publicada per El Correo de Pozuelo, ha denunciat que Ciutadans "s'està convertint en una maquinària per exercir el poder, només el poder i res més que el poder".

"Ciutadans és una estafa", etziba l'ex-alt càrrec de la formació de dretes, i assegura que de l'esperit de la seva fundació ja no en queda "res".

L'exmembre del Consell va entrar a Ciutadans el juny del 2014 i des del 2017 era membre del Consell. Segons apunta El Independiente, Berzal tenia una relació problemàtica amb el partit des de feia temps. A finals del 2017 va ser rellevat del càrrec de portaveu municipal de Pozuelo després que diferents companys es queixessin del seu comportament al grup municipal.

A la carta en què presenta la dimissió, Berzal s'ha desfogat i ha revelat que "no es fan primàries als grups municipals de Cs" i que "els candidats els imposa l'aparell del partit i amb recomanacions dels comissaris polítics on han fet primàries". Segons Berzal, "els responsables territorials de la formació d'extrema dreta pretenen imposar el seu criteri i evitar el debat".

L'ex-alt càrrec se sent "enganyat" i per això decideix "abandonar el carro de la farsa ciutadana". A més, segons Miguel Ángel Berzal, "Ciutadans ha subvertit els principis elementals de la representació política falsejant les eleccions internes, enganyant els afiliats crítics, apartant les persones valuoses, premiant els mentiders i escopint als valents", conclou Berzal contra Ciutadans.